Welkom op onze nieuwe website! Wilt u graag meer weten over cursussen die je bij ons kunt volgen? Lees meer
Open
X

Cursussen.

EHBObasis

U leert in deze cursus Eerste Hulp te verlenen bij eventuele ongelukken. U leert wat u moet doen,
maar ook wat u niet moet doen wanneer een collega, huisgenoot of kind plotseling uw hulp nodig heeft.

Wanneer u bij ons een EHBO cursus volgt, staat deze onder leiding van een  volledig gecertificeerde docent die aan alle eisen van het Oranje Kruis, de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad voldoen. De deelnemers worden opgeleid voor het Eenheidsdiploma van het Oranje Kruis, waarbij reanimatie en AED-gebruik een vast onderdeel in de cursus is. Ook verbandleer maakt deel uit van de lesstof. Tijdens de cursus en het examen worden mensen ingeschakeld die als slachtoffer kunnen fungeren (lotus slachtoffers).

Lees meer…

EHBOkinder

Later meer informatie…

EHBOreanimatie De EHBO Goor, heeft als doelstelling zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te leren gebruiken. Een acuut hartinfarct of circulatiestilstand is levensbedreigend. Door direct te beginnen met basale reanimatie (hartmassage en beademing) betekent dat de circulatie van zuurstofrijk bloed op een kunstmatige manier doorgaat.

Door binnen 4 tot 6 minuten met behulp van een AED te defibrilleren is de kans op overleven liefst 72 %. Iedere minuut dat dit langer duurt neemt te overlevingskans met 10% af.

Lees meer…

Het kan iedereen gebeuren je bent een dagje naar het strand of een uitje met je vrienden en dan opeens… een ongeluk! Veelal reageren mensen wel goed maar er zijn ook situaties dat je daar niet op kunt vertrouwen. Ook u kunt in zo’n situatie terecht komen. Kunt u dan Eerste Hulp bieden?

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat:

  • Het vaak om je eigen gezin, familie en vrienden kan gaan?
  • De meeste ongevallen in en om het huis en op de sportvelden plaatsvinden.
  • Bij een hartstilstand het echt om seconden gaat.

Ook in uw omgeving…

  • Uw kind valt van de schommel…
  • De buurjongen rent achter zijn bal aan de straat over…
  • In een bierflesje wordt terpentine bewaard…
  • Uw man verwond zich met een kettingzaag…
  • De smartie’s uit oma’s tas blijken harttabletten te zijn…
  • Kunt u uw man, vrouw of kinderen Eerste Hulp verlenen als er eens een van die min of meer ernstige ongelukjes gebeuren?
  • … ook in Hengelo en omstreken!

Dankzij onze goede bereikbaarheid in het centrum van Hengelo, hebben wij vele leden uit omliggende gemeenten, zoals Borne, Oldenzaal, Almelo en Delden, Haaksbergen en Enschede.

e-Learning EHBO

Sinds maart 2012 bieden wij de theorielessen van de volwaardige EHBO cursus, ook via internet aan. Hierbij kunt u in uw eigen tempo leren en aansluitend bij ons enkele praktijklessen en het examen volgen. We bieden de volgende cursussen via MijnEHBO aan:

Eerste Hulp bij Ongelukken (EHBO), e-learning via MijnEHBO, geschikt voor iedereen die EHBO wil leren en daar in z’n eigen tijd voor wil gaan zitten.

Eerste Hulp aan Kinderen (EHBO bij Kinderen), e-learning via MijnEHBO, geschikt voor iedereen die een cursus kinderongevallen wil doen (ouders, grootouders), of moet doen (medewerkers kinderopvang, dagverblijven, peuterspeelzalen en scholen).

Is het leren via de computer niets voor u? Uiteraard zijn deze cursussen bij ons ook altijd als reguliere lessen te volgen!

Wanneer u meer informatie wilt over de EHBO cursussen die online worden aangeboden en wilt weten wat de verschillen of overeenkomsten zijn met onze cursus, kunt u hier een vergelijk van online EHBO e-learning cursussen vinden.