Welkom op onze nieuwe website! Wilt u graag meer weten over cursussen die je bij ons kunt volgen? Lees meer
Open
X

Basis.

U leert in deze cursus Eerste Hulp te verlenen bij eventuele ongelukken. U leert wat u moet doen,
maar ook wat u niet moet doen wanneer een collega, huisgenoot of kind plotseling uw hulp nodig heeft.

Wanneer u bij ons een EHBO cursus volgt, staat deze onder leiding van een  volledig gecertificeerde docent die aan alle eisen van het Oranje Kruis, de Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad voldoet. De deelnemers worden opgeleid voor het Eenheidsdiploma van het Oranje Kruis, waarbij reanimatie en AED-gebruik een vast onderdeel in de cursus is. Ook verbandleer maakt deel uit van de lesstof. Tijdens de cursus en het examen worden mensen ingeschakeld die als slachtoffer kunnen fungeren (lotus slachtoffers).

Doelgroep

Iedereen, ouder dan 15 jaar kan in principe deelnemen aan deze cursus.
Om het examen te halen dient u wel 16 jaar te zijn en dient u fysiek in staat te zijn, een reanimatie correct en voldoende lang uit te voeren.

De EHBO cursus volgen

We bieden u diverse mogelijkheden een cursus Eerste Hulp Bij Ongelukken te volgen:

  • EHBO Avondcursus [meer informatie]

EHBO diploma

Elke EHBO cursus wordt afgesloten met een examen waarin zowel de opgedane kennis als de praktijkvaardigheden worden getoetst volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. U ontvangt na het behalen van dit examen een diploma.

Aansprakelijkheid

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp / EHBO-diploma bent u zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. EHBO Goor leidt op voor een diploma van het Oranje Kruis, hiermee heeft u altijd de rugdekking via deze verzekering. Kijk voor meer informatie op de website van het Oranje Kruis over aansprakelijkheid.

Diploma geldig houden

Uw EHBO diploma is 2 jaar geldig. Voor het geldig houden van het diploma is het volgen van herhalingslessen noodzakelijk. Bij ons kunt u als lid, ieder jaar uw 5 herhalingslessen in de avond gratis volgen.

De kosten voor een volledige cursus incl boek en materiaal is 115 euro